KPN gaat investeren in netwerk: gunstig voor het bereik in kleinere Brabantse plaatsen

28 april 2015 om 16:34
nl
Telecombedrijf KPN investeert de komende jaren tientallen miljoenen euro's in het beter bereikbaar maken van het netwerk. Dat maakte het concern dinsdag bekend. Met name zullen dunbevolkte locaties in Brabant en Noord-Holland worden aangepakt.     
Geschreven door

Onder meer door de inzet van nieuwe technieken en het opstellen van extra masten worden de komende jaren honderden knelpunten aangepakt.
Grens wordt verlaagdKPN zette in eerste instantie in op de verbetering van dekking in gebieden vanaf 1500 inwoners, maar deze grens wordt nu verlaagd. Dat betekent vooral dat gebieden in Overijssel, Drenthe en Limburg, en dan met name de grensgebieden, beter bereikbaar worden. Maar ook betreffende locaties in Brabant en Noord-Holland zullen worden aangepakt.
Enerzijds gaat KPN vanuit bestaande masten werken met een lagere frequentie, die een groter bereik hebben. Anderzijds zullen extra masten worden bijgeplaatst, al zal daarvoor eerst een vergunningentraject moeten worden doorlopen.
'Aanpassing eenvoudig te realiseren'Volgens Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN, valt de aanpassing met betrekking tot frequenties eenvoudig te realiseren. "Voor het plaatsen van nieuwe masten zijn we echter afhankelijk van andere partijen en bestaan er ook de nodige wetten en regels. Dus die procedures kunnen even duren", zo zei hij in een toelichting.
Het netwerk van KPN heeft in Nederland een bereik van meer dan 99 procent, aldus het telecombedrijf. Hoewel de verbeteringen het bereik verder zullen verbeteren, is een dekking van honderd procent volgens Groote 'een utopie'. KPN verwacht in de komende 3,5 jaar de verbeteringen in de dunbevolkte gebieden door te voeren.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.