Inwoner Vessem de cel in voor voorbereiding productie amfetamine

28 april 2015 om 16:39
nl
Een 40-jarige man uit Vessem moet negen maanden de cel in omdat hij volgens de rechtbank betrokken was bij de opzet van een amfetaminelab. Ook werd de man, een bekende rallyrijder en autohandelaar, veroordeeld voor het opstellen van valse facturen. Dat bleek dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch.
Geschreven door

Ook twee handlangers werden veroordeeld. Een man uit Wintelre en een man zonder vaste woonplaats moeten zes maanden de cel in.
De rechtbank vindt het bewezen dat de inwoner van Vessem verschillende keren naar België reed om er grondstoffen te kopen die voor de productie van amfetamine worden gebruikt.  De spullen,waaronder mierenzuur, werden later in een loods gevonden. Ook zijn op mondmaskers sporen van amfetamine gevonden.
De 40-jarige man sjoemelde ook met de boekhouding van zijn bedrijf. Met valse facturen wilde hij voorkomen dat bekend werd dat hij grondstoffen voor amfetamine had gekocht. Twee weken geleden eiste de officier van justitie tegen de verdachten straffen die opliepen tot drie jaar.
De advocaat van de man zegt dat zijn cliënt helemaal niet bezig was met de voorbereidingen voor de productie van amfetamine. Het mierenzuur zou worden gebruikt om de vloer in de loods te bewerken. De advocaat gaat namens zijn cliënt in hoger beroep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.