Rechtszaak tegen eerder veroordeelde Oosterhouter die in 2011 Bredaas meisje doodreed, uitgesteld

29 april 2015 om 12:32
nl
De rechtszaak tegen de Oosterhouter Ali E. die al eerder is veroordeeld, omdat hij in april 2011 een 17-jarige meisje uit Breda doodreed, is waarschijnlijk pas in juli. De politierechter besloot woensdag vanwege de complexiteit de zaak door te verwijzen naar de meervoudige kamer van de rechtbank. De man moet dan voorkomen, omdat hij zonder rijbewijs zou hebben rondgereden.
Geschreven door

Voor het ongeluk in 2011 kreeg de man een celstraf van vier jaar en hij moest destijds zijn rijbewijs inleveren. Dat weerhield hem er volgens justitie niet van om steeds in de auto van iemand anders achter het stuur te stappen. Volgens de politie is hij negen keer betrapt sinds zijn vrijlating in 2013. Justitie wil hem voor zes keer rijden zonder rijbewijs vervolgen.
Meerdere rechters kijken naar de zaakDe zaak zou eigenlijk woensdag al behandeld worden door de politierechter. Gezien de hoeveelheid zaken en het strafblad dat E. al heeft, vindt de politierechter dat een meervoudige kamer zich erover moet buigen. Een meervoudige kamer bestaat uit minstens drie rechters en buigt zich over zware of ingewikkelde zaken.
Een aantal keer nadat de politie de man had betrapt op het rijden zonder rijbewijs, is de auto waarin hij reed in beslag genomen. Toen bleek dat de auto's niet van E. waren, zat er niets anders op dan ze terug te geven aan de eigenaren.
De dodelijke aanrijding van Ellen Askamp in april 2011 was zoals de rechter oordeelde het gevolg van 'een dollemansrit'. Het toen 17-jarige meisje was op weg naar huis na een avondje stappen. Het ongeluk gebeurde op de rondweg van Breda.
'We kunnen niet iedereen controleren'Dat iemand ondanks zijn ingevorderde rijbewijs weer achter het stuur kruipt, is iets dat justitie moeilijk kan voorkomen. "We kunnen niet iedereen controleren die een rijontzegging heeft gehad, dat gaat gewoon niet. We zouden het graag willen, maar die verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf", zo zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.