Video

Actie tegen invoering van wifi op Brabantse bussen zorgt voor heel veel chagrijn onder jongeren

28 april 2015 om 21:06
nl
Jongeren noemen de actie van Carla Obbens uit Alphen tegen wifi in de bus 'achterlijk' en weten heel zeker dat de vrouw op z'n minst knettergek moet zijn. Obbens voert al een tijdje actie tegen de invoering van wifi in Brabantse bussen van vervoersmaatschappij Arriva. Volgens de Vlijmense is wifi in de bus levensgevaarlijk voor passagiers en chauffeurs.
Geschreven door

In Breda rijden de eerste Arriva-bussen al rond met wifi aan boord en voor het eind van dit jaar zijn alle bussen uitgerust met een draadloos netwerk, een service waar zeker jongeren niet meer buiten kunnen. "Dat is heel belangrijk. Je zit in de bus en dan heb je wifi, da's gewoon lekker".
Wifi is ongezond, of niet De actie van Obbens heet: 'Brabant bus gezonder zonder wifi' en is gebaseerd op een in Nederland niet erkend ziektebeeld. Obbens heeft al jaren last van elektro hypersensitiviteit. Ze is overgevoelig voor straling, die veroorzaakt wordt door onder meer wifi, bluetooth en 4G.
Hoofdpijn en concentratieverliesWifi in de bus zorgt volgens Obbens voor hoofdpijn en concentratieverlies bij de chauffeur. Dan kan zelfs tot ongelukken leiden.
Jongeren die staan te wachten op de bus bij de halte Kromme Nol in Aalburg hebben geen enkel begrip voor de actie. "Ik heb nog nooit wetenschappelijk bewijs gezien voor zoiets, dus onzin".
Speciale baseballpet tegen stralingCarla Obbens heeft geen wetenschappelijk bewijs nodig, ze weet wat ze voelt. "Hoofdpijn en een gevoel van malaise. Als ik straks met de bus mee ga waarin deze draadloze technologie zit, moet ik een baseballpet op met stralingswerende stof."  
Ook in haar huis heeft Obbens maatregelen genomen om straling buiten te houden. De gordijnen zijn voorzien van een stralingswerende stof en zelfs haar dekbed heeft ze voorzien van de peperdure stof die de straling uit haar slaapkamer moet houden.  
Petitie is gefloptDe online petitie tegen wifi in Brabantse bussen is niet echt succesvol. Nog geen dertig medestanders hebben de petitie ondertekend die op 30 april afloopt. Desondanks zegt Obbens niet teleurgesteld te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.