Video

Ruit Eindhoven lijkt van de baan: actiegroepen tevreden

28 april 2015 om 20:12
nl
Stuit de Ruit is blij dat de komst van de Ruit rond Eindhoven verder weg lijkt dan ooit. Nu de grootste voorstander van de Ruit, het CDA, niet meer mee onderhandelt om in het provinciebestuur te komen, lijkt de bouw van de nieuwe weg definitief van de baan. Met het aanleggen van de Ruit zou de snelweg rond Eindhoven compleet zijn.
Geschreven door

Arjen van Halem is voorzitter van Stuit de Ruit waarin actiegroepen, milieu-organisaties en dorpsraden zijn vertegenwoordigd. "Wij zijn heel erg blij met deze ontwikkeling."
Volgens Van Halem zou de samenwerking een goede weerspiegeling zijn van de verkiezingsuitslag. "In Eindhoven, Helmond, Laarbeek, Nuenen en Son en Breugel is gestemd op partijen die tegen de Ruit zijn. Daarmee heeft de kiezer gesproken."
'Kans om te praten over alternatieven'Van Halem, ook voorzitter van het platform Noordoostcorridor, is zeer te spreken over het wegvallen van het CDA. “Wij zijn heel erg blij! Eindelijk de kans om mee te praten over alternatieven voor de Ruit met vier nieuwe partijen.”
Toch is Van Halem enigszins terughoudend over het daadwerkelijke afschaffen van de Ruit. “We wachten eerst af wat het college-akkoord gaat opleveren. En dan zullen we bekijken of we écht feest kunnen gaan vieren. Grote onzekerheid is nog of dit college ook echt tot stand gaat komen."
VVD in coalitie?De VVD, voorstander van de Ruit, lijkt te gaan samenwerken met SP, PvdA en D66, tegenstanders van de Ruit. Fractievoorzitter Nico Heijmans van de SP weet bijna zeker dat er een coalitie gaat komen. "Dik boven de 95 procent." Volgens Heijmans kan er dan een streep onder het dossier van de Ruit.
Arjen van Halem, denkt dat de VVD niet zal terugkrabbelen. “De VVD is voor innovatie. En dit is een innovatiekans voor de regio: Brainport wil graag ‘living lab’ zijn wat betreft slimme mobiliteit. Ik denk dat de VVD nu de kans zal aangrijpen om flink te scoren bij het bedrijfsleven.”  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.