Ook Kamervragen over omstreden imam Eindhoven

29 april 2015 om 03:36
nl
De komst van Aaidh al-Qarni naar Eindhoven roert de lokale politiek, maar ook de landelijke. De fracties van VNL en PVV hebben dinsdag Kamervragen gesteld over de komst van de omstreden geestelijke.
Geschreven door

Aaidh al-Qarni uit Saoedi-Arabië is door de Eindhovense stichting Waqf uitgenodigd om donderdag tijdens een conferentie te komen spreken. De komst van Al-Qarni zorgt voor ophef omdat hij eerder zei dat 'koppen en kelen van afvalligen van de islam doorgesneden moeten worden'. Ook zei hij dat 'Joden en hun helpers vernietigd moeten worden'.
Visum afpakkenVNL Voor Nederland (Groep Bontes/Van Klaveren) richt de pijlen op de minister van Veiligheid en Justitie. De partij spreekt over de zoveelste geweldsprediker die naar Nederland komt. VNL wil ook weten hoe het kan dat Al-Qarni een visum heeft gekregen. De PVV gaat in de Kamervragen nog een stapje verder en wil dat het visum alsnog wordt ingenomen. De partij van Wilders richt de vragen aan de ministers van Veiligheid en Justitie, Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
VNL pleit verder voor sluiting van moskeeën die predikers als Al-Qarni uitnodigen. De PVV ziet de Al Fourqaan-moskee ook het liefst gesloten. Politieke partijen in de gemeenteraad van Eindhoven stelden eerder dinsdag al tal van raadsvragen aan burgemeester en wethouders.
De stichting Waqf heeft gereageerd op de ophef: "Aaid al-Qarni komt naar Eindhoven om lezingen te geven, niet om haat te zaaien. Hij is ongevaarlijk en iedereen die benieuwd is wat hij te zeggen heeft, is welkom om naar hem te komen luisteren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.