Goedemorgen Brabant! Waar gaat het vanmorgen over bij het ontbijt?

29 april 2015 om 09:38
nl
Wat kun je vandaag aan nieuws verwachten in Brabant? Lees de Omroep Brabant Wekservice tijdens je eerste kop koffie en je bent zo weer helemaal bij.
Geschreven door

Hardleerse Oosterhouter die in 2011 meisje doodreed weer voor rechterDe Oosterhoutse man die in april 2011 een 17-jarige meisje uit Breda doodreed, komt woensdag opnieuw voor de rechter omdat hij ondanks een gerechtelijk verbod zonder rijbewijs zou hebben rondgereden. Hij kreeg vier jaar celstraf voor het fatale ongeluk en raakte zijn rijbewijs kwijt, maar hij zou desondanks sinds zijn vrijlating in 2013 negen keer zijn betrapt achter het stuur.
[YouTube:body:http://youtu.be/HrCJl4RS2KE]
Ophef over komst omstreden sjeik naar EindhovenEr is veel ophef over de komst van een omstreden sjeik naar Eindhoven. Aaidh al-Qarni uit Saoedi-Arabië komt donderdag spreken tijdens een conferentie in de Al Fourkaan moskee, en dat levert vragen op van de landelijke en lokale politiek.  VoorNederland en PVV zijn het niet eens met de komst van de geweldsprediker, die eerder zei dat 'koppen en kelen van afvalligen van de islam doorgesneden moeten worden'. Vooralsnog gaat het bezoek van de sjeik naar Eindhoven gewoon door.
Brabantse politici bezorgd over georganiseerde misdaadMinister Ard van der Steur van Veiligheid en Jusitie heeft dinsdagavond in het tv-programma Brandpunt gereageerd op de zorgen van Brabantse politici over de georganiseerde misdaad in de provincie. Uit een enquête blijkt dat één op de drie lokale politici de onderwereld steeds zichtbaarder ziet worden in hun gemeente. 63 procent zegt dat gemeentebesturen te weinig middelen hebben in de strijd tegen de oprukkende onderwereld. De minister zegt de zorgen van de lokale politici te snappen. In een brief aan de Kamer stelt hij dat er hard wordt opgetreden tegen de georganiseerde misdaad, onder andere door de aanpak van 71 criminele samenwerkingsverbanden in Brabant en Zeeland vorig jaar.
[tweet:body:https://twitter.com/Friezerik/status/593121493757857792]
Lekkerste friet in EindhovenDe beste friet komt opnieuw uit Eindhoven. Frietbakker Martin Zwerts sleepte voor de zesde keer op rij de Frietopia Award binnen. Woensdag wordt de award uitgereikt aan Martin en zijn partner Annelies. De kwaliteit van de friet is volgens de jury uitmuntend, snel proeven dus.
Onbegrip over actie tegen wifi in de busEn de actie van Carla Obbens uit Alphen tegen de invoering van wifi in de Brabantse bussen levert veel weerstand op. Volgens de vrouw is wifi in de bus levensgevaarlijk voor passagiers en chauffeurs vanwege de straling. Zelf zegt ze niet zonder speciale baseballpet met stralingswerende stof in de bus te stappen als er draadloos internet is.
[YouTube:body:https://youtu.be/Tttaj-4xWE8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.