Gemeente Tilburg wil met gedupeerde praten na stoeptegeldrama - Omroep Brabant

Gemeente Tilburg wil met gedupeerde praten na stoeptegeldrama

29 april 2015 om 10:17
nl
De gemeente Tilburg wil graag nog eens met Thijs de Groof om de tafel om te praten over de stapel stenen die vrijdag bij de man voor de deur lag. Nog maar amper twee weken geleden werd de auto van Thijs de Groof in de Kwaadeindstraat vernield met een stoeptegel. De Groof was stomverbaasd dat de gemeente na de gebeurtenis de stenen juist bij hem voor de deur heeft gelegd.
Geschreven door

Hij zocht daarover contact met de gemeente, maar volgens een woordvoerder van de gemeente is bij niemand bekend dat De Groof opnieuw gebeld heeft. "Een aantal dagen na het incident is er contact geweest met meneer De Groof maar daarna niet meer. Voor zover wij weten heeft meneer De Groof niet opnieuw contact met de gemeente gezocht. We willen graag met hem verder praten", zo zegt een woordvoerder.
Geen geplande actieDe gemeente zegt dat het werk in de Kwaadeindstraat in opdracht van Enexis wordt uitgevoerd. "Als we van tevoren hadden geweten dat er weer stenen bij hem voor de deur gelegd zouden worden, hadden we zeker geprobeerd om dat te voorkomen." Volgens de gemeente gaat het absoluut niet om een geplande actie. "Waarschijnlijk wist de aannemer niets van wat er is voorgevallen."
De man die de auto van Thijs de Groof vernielde, gebruikte diezelfde avond een steen om een 15-jarig meisje op gruwelijke wijze te mishandelen. De gemeente is net als Thijs de Groof geschrokken door het brute geweld, maar zegt tegelijkertijd weinig tegen losliggende bouwmaterialen te kunnen doen.
"Helaas kunnen we niet voorkomen dat een aannemer materialen achterlaat. Dat is nu eenmaal zo bij werkzaamheden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.