Video

Delen skelet gevonden bij kerk in Ulicoten, botten van meerdere mensen

29 april 2015 om 13:14 • Aangepast 21 november 2020 om 18:42
nl
Bij graafwerkzaamheden voor de kerk aan de Dorpsstraat in Ulicoten zijn woensdagochtend delen van een skelet gevonden. Het gaat waarschijnlijk om resten van meerdere personen.
Profielfoto van
Geschreven door

Medewerkers van Enexis vonden de botten tijdens werkzaamheden aan de voormalige 'pinkapel'. Ze vonden een schedel waar zelfs nog wat blonde haren aan zaten. Een kaak met tanden en een verzameling andere menselijke resten.
Waarschijnlijk een oud grafOmdat de vondst werd gedaan op een plek waar nu geen kerkhof is, heeft de politie ter plekke een onderzoek ingesteld. Twee forensisch rechercheurs kwamen er al snel achter dat het ging om botten van meerdere mensen.
Een groot metalen voorwerp bevestigde hun vermoeden dat het toch om een oude begraafplaats gaat. "Dat is waarschijnlijk een graf-ornamentje of een hengsel van een kist geweest", legde één van de agenten uit.
Het gaat om erg oude botten. De kaak is waarschijnlijk afkomstig van een jong volwassen persoon.
LijkhuisDe politie wilde de botten in eerste instantie terugleggen in het gat. Omdat er binnenkort nog meer gegraven gaat worden rond de kerk werd besloten ze op een andere plek te bewaren.
De koster opende de kelder van de kerk zodat de botten in het voormalig lijkhuis gelegd konden worden. "Na de werkzaamheden gaan we dan alle gevonden botten herbegraven op het kerkhof achter de kerk", aldus de koster.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.