Vrouw van Feyenoord-keeperstrainer Patrick Lodewijks overleden bij ongeluk op A2 bij Eindhoven

30 april 2015 om 01:05 • Aangepast 21 november 2020 om 18:42
nl
Bij het ongeluk woensdagmorgen op de snelweg A2 bij Eindhoven, is de echtgenote van Feyenoord-keeperstrainer Patrick Lodewijks omgekomen.Yvonne Lodewijks was 46, komt uit Eersel en zat bij een vrouw uit Hooge Mierde in een auto. Bij het ongeluk waren nog een personenauto en een vrachtwagen betrokken.
Profielfoto van
Geschreven door

Lodewijks keepte jaren voor PSV en maakte in 2006 deel uit van de selectie voor het Nederlands elftal. Hij is sinds tien jaar keeperstrainer bij Feyenoord. Deze functie vervult hij ook bij Oranje.

Wachten op privacy instellingen...

Training Feyenoord afgelastZijn club meldt op haar site dat de training van Feyenoord was afgelast. Feyenoord schrijft dat ze geschokt is door het overlijden van Yvonne. "De club wenst Patrick, hun dochters en al hun naasten ontzettend veel kracht en sterkte bij het dragen van dit grote verlies", staat op de site.
Feyenoord-spelers hebben woensdagochtend steun betuigd aan Lodewijks. Daarna is de 48-jarige oud-doelman van PSV in zijn auto gestapt en weggereden.

Wachten op privacy instellingen...

OngelukHet ging woensdagochtend mis, omdat een vrachtwagen van rijstrook wisselde en daarbij de auto van de vrouw (26) uit Hooge Mierde raakte. In die auto zat dus ook de vrouw van Lodewijks. De auto raakte de vangrail en kwam toen terug de snelweg op. Een auto met een 44-jarige man uit Baarland klapte vol op de auto van de vrouwen en sloeg over de kop. De auto met de vrouwen tolde over de weg en kwam verderop tot stilstand.
De vrouw uit Hooge Mierde en de man uit Baarland raakten gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de vrachtwagen, een man van 24 uit Lopik, bleef ongedeerd. Een traumahelikopter landde midden op de snelweg om hulp te verlenen. De snelweg richting Maastricht ging even voor twaalf uur weer open. Het politieonderzoek op A2 bij Eindhoven was rond halftwaalf afgerond.
Vrachtwagenchauffeur was niet de schuldigeVolgens vrachtwagenchauffeur Jean Kuypers uit Erp is het dodelijk ongeluk op de A2 van woensdagmorgen niet veroorzaakt door een vrachtwagen. Hij zegt dat een manoeuvre van een automobilist het ongeluk veroorzaakte. Kuypers was getuige van het ongeluk en verleende als eerste hulp aan de slachtoffers. De politie zegt woensdagavond dat het ongeluk wél is veroorzaakt door een vrachtwagenchauffeur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.