Strik op Brabantse Wal wordt vos fataal

29 april 2015 om 14:35
nl
Op de Brabantse Wal is een vos gestorven nadat het beest in een strik was gelopen. Om herhaling te voorkomen en in een poging de dader te achterhalen wordt er onderzoek gedaan.
Geschreven door

Dat zegt boswachter Erik de Jonge woensdag. Vanwege het onderzoek wil hij niet vertellen waar de vos precies is gevonden. De Jonge zegt dat er wel vaker strikken worden gevonden in het natuurgebied.
Drachtige ree"Maar normaal gesproken worden die met meerdere tegelijk gezet en zijn ze bedoeld voor klein wild dat dichter bij de grond leeft. We hebben nog even gedacht dat deze strik speciaal bedoeld was voor een reekalf. Die zijn in deze tijd van het jaar vaak drachtig en als ze zo'n dier gevangen hebben, snijden ze het open om vervolgens het ongeboren kalfje eruit te snijden en op te zetten.''
Strik specifiek bedoeld voor vosToch gelooft de boswachter niet dat een reekalf in dit geval het doelwit was van een stroper. "Deze strik was specifiek bedoeld voor een vos. Die zijn wat zwaarder dan normaal. Bovendien stond hij heel gericht op een vaste wissel die vossen gebruiken om door het gebied te trekken."
"Waarom iemand dat doet? Waarschijnlijk om een vos op te laten zetten. Het kan ook nog zijn dat het de bedoeling was om ongeboren vosjes uit een drachtige moeder te snijden en die op te zetten. Het is een beetje vreemd maar ik vermoed dat we het zeker in die hoek moeten zoeken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.