Video

Spullen verdwenen op herdenkingsplek voor Ruud Bijsterveld (24): 'In wat voor wereld leven we?'

29 april 2015 om 17:15
nl
Van de herdenkingsplaats voor de overleden Ruud Bijsterveld bij de overweg op de Tongelresestraat in Eindhoven zijn spullen verdwenen. Het gaat om een foto van Ruud, een wedstrijdshirt, enkele voetballen en een shirtje dat bij de krans van EMK F1 lag. Dat schrijft de voetbalclub op Facebook.
Geschreven door

De 24-jarige Ruud Bijsterveld kwam vorige week maandag om het leven toen een trein de bierfiets ramde waar hij samen met zijn teamgenoten op zat. Het eerste elftal van EMK uit Nuenen was die zondag daarvoor kampioen geworden.
Een dag na het ongeluk kwamen nabestaanden en naasten bijeen op de plek waar Ruud Bijsterveld om het leven kwam. Er werd een herdenkingsplek ingericht. Daar zijn nu volgens de vereniging spullen gestolen.
Onbegrip“Bestaat respect voor andermans spullen dan helemaal niet meer? In wat voor wereld leven we vandaag?”, valt te lezen op Facebook.
"Het bericht is vanaf dinsdagavond veel gedeeld op Facebook. Hopelijk zorgt de berichtgeving ervoor dat de spullen weer terugkomen op de plek waar ze horen", vertelt John de Jong van EMK.
Nadat het bericht hem bereikte over de verdwenen spullen, reed De Jong meteen naar de begraafplaats van Bijsterveld. "Ik hoopte de spullen daar te vinden, maar die lagen er niet. Mocht iemand de spullen hebben meegenomen, breng ze alsjeblieft terug."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.