Advocaat verdachte Pat R.: ‘Volkan Düzgün doodgeschoten door Marokkaanse man’

29 april 2015 om 16:00
nl
Kickbokser Volkan Düzgün uit Veghel is doodgeschoten door een Marokkaanse man en niet door de 22-jarige hoofdverdachte Pat R. uit Vught. Dat verklaarde de advocaat van R. woensdag in de rechtbank in Amsterdam, meldt het Brabants Dagblad.
Geschreven door

Het is de tweede dag van de inhoudelijke behandeling van de zaak. Dinsdag eiste de officier van justitie 22 jaar cel tegen Pat R. voor het ‘koelbloedig liquideren’ van Volkan Düzgün. De kickbokser werd bijna twee jaar geleden doodgeschoten.
Andere daderAdvocaat Erik Thomas verwees in zijn pleidooi naar het politiedossier van de zaak. Daarin zitten verklaringen waarin staat dat zowel Turkse als Marokkaanse betrokkenen een Marokkaanse man uit Veghel als dader aanwezen, schrijft de krant. Advocaat Thomas vroeg zich af waarom die informatie niet verder is onderzocht.
De hulzen die bij de auto van de doodgeschoten kickbokser lagen, zijn van een kaliber dat door de Marokkaanse nationale politie wordt gebruikt. Volgens Thomas versterkt dat het beeld dat de moord door iemand van Marokkaanse komaf gepleegd kan zijn.
OntkennenVolgens justitie is Düzgün van zeer dichtbij door R. doodgeschoten. Pat R. reageerde dinsdag bondig op de eis. “Ik heb het niet gedaan”, zei hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.