Investeringsmaatschappijen stappen uit afvalbedrijf Van Gansewinkel

29 april 2015 om 16:04
Afvalbedrijf Van Gansewinkel wordt eigendom van de schuldeisers. Dit zijn banken en andere geldschieters. De huidige aandeelhouders, de investeringsmaatschappijen CVC en KKR, trekken zich terug uit de afvalreus en dragen hun aandelen over aan de schuldeisers van het bedrijf.
Geschreven door

Met deze omvangrijke herfinanciering vermindert het bedrijf zijn schulden met 60 procent van 809 miljoen euro naar 320 miljoen euro.
Investeringen"Hiermee wordt een stabiele basis gelegd voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf", zegt topman Marc Zwaaneveld. "De aangepaste kapitaalstructuur stelt ons in staat om de investeringen te doen die nodig zijn voor de toekomstige ontwikkeling van ons bedrijf. Alle betrokken partijen hebben op een verantwoordelijke en professionele manier gehandeld.''
De enorme schuldenlast bij Van Gansewinkel en de economische crisis zorgen al jaren voor problemen bij het bedrijf. Zo kondigde het bedrijf in 2012 aan dat er 600 banen moesten worden geschrapt. Het bedrijf werd in de nazomer van 2014 te koop gezet, maar het er kwamen geen overnamekandidaten die voldoende geld boden.
50 banenVakbond CNV Vakmensen moest de veranderingen bij Van Gansewinkel via de media vernemen. De bond vraagt zich af de wijzigingen gevolgen hebben voor het personeel. Bestuurder Tjeerd Orie: "Bij Van Gansewinkel is onlangs nog gereorganiseerd, waardoor er in het management vijftig banen verdwijnen. Dit ligt nu ter advisering bij de ondernemingsraad. De ontslagen vallen nog onder het langlopend sociaal plan dat in 2012 is afgesproken en tot met september dit jaar geldig is."

Wachten op privacy instellingen...