'EMK-spits Ruud Bijsterveld al van bierfiets af vóór dodelijke botsing met trein'

29 april 2015 om 18:02
nl
Ruud Bijsterveld uit Nuenen zat waarschijnlijk niet meer op de bierfiets toen die vorige week maandag in Eindhoven door een trein werd gegrepen. Het Algemeen Dagblad meldt dit. De krant vermoedt ook dat de spits van het eerste elftal van voetbalclub EMK in Nuenen dodelijk is geraakt aan zijn achterhoofd nadat hij van de fiets was gesprongen.
Geschreven door

Eerder werd gesuggereerd dat de 24-jarige Bijsterveld het voertuig wegens een zware knieblessure niet tijdig kon verlaten.
Feest om kampioenschapOp de bierfiets zaten ook de andere selectiespelers van de vierdeklasser in het amateurvoetbal. Ze vierden het kampioenschap dat een dag eerder was behaald. Het ongeluk gebeurde op een overweg in de Tongelresestraat. Het drama sloeg binnen en buiten de club in als een bom.
Volgens verklaringen van spelers die het ongeluk gezien hebben, was Bijsterveld afgestapt toen de bierfiets werd geschept. ”De laatste twee spelers die elkaar van de fiets af trokken, waren allebei niet Ruud Bijsterveld”, zegt een anonieme bron van de club in het AD. Teamgenoten van Bijsterveld balen van de gewekte suggestie dat zij al van de fiets af waren, terwijl hun geblesseerde medespeler er nog op zou zitten.
Volgens de krant is het slachtoffer waarschijnlijk pal naast het spoor geraakt op zijn achterhoofd, wellicht door rondvliegend stuk metaal. De politie heeft het ongeval nog in onderzoek. Ze wil er niks over kwijt.
Spullen verdwenen van herdenkingsplekEerder deze woensdag werd bekend dat spullen die op een herdenkingsplek voor Bijsterveld bij de overweg lagen, zijn verdwenen. Het gaat om een foto van Ruud, een wedstrijdshirt, enkele ballen en een shirtje dat bij de krans van EMK F1 lag.
Bijstervelds team – het eerste elftal van EMK – hervat donderdagavond de competitie. Het team gaat op bezoek bij Pusphaira in Eindhoven. Het AD verwacht dat veel spelers van allerlei teams uit de hele competitie naar de wedstrijd komen kijken om steun te betuigen aan EMK. De Nuenense club laat op haar site weten dat ze onder de indruk is van alle steunbetuigingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.