Wereldberoemde kunstsensatie 'Tape' is publiekstrekker tijdens eerste Festival Shine in Den Bosch - Omroep Brabant
Video

Wereldberoemde kunstsensatie 'Tape' is publiekstrekker tijdens eerste Festival Shine in Den Bosch

29 april 2015 om 19:06
nl
Kunst voelen, ruiken, zien en horen. Kortom: kunst beleven. Tijdens het aankomende Bosch Arts Festival Shine kan het allemaal. Sterker nog, het is juist de bedoeling. Shine wordt voor de eerste keer gehouden. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.
Geschreven door

Een van de blikvangers op Shine is ongetwijfeld de walk-in-installatie 'Tape' van het Oostenrijks ontwerperscollectief Numen/For Use. De gigantische cocons die gemaakt worden van plakband waren al te zien in Tokyo, Parijs en Berlijn.
Dertig kilometer plakbandVolgens Tessa Peters van Shine is het voor het eerst dat de installatie in Nederland wordt gebouwd. "We zijn erg trots op deze primeur. Het is ontzettend veel werk. Tien mensen werken tien dagen door om kilometers tape te verwerken. Uiteindelijk moet het sterk genoeg zijn om vijf mensen tegelijkertijd het kunstwerk van binnen te laten beleven".
Het Festival Shine wordt niet helemaal toevallig in Den Bosch gehouden. Het beroemde drieluik Tuin der Lusten van Jeroen Bosch dient namelijk als inspiratie. Het hele festival is eigenlijk een eigentijdse hommage aan de de grote kunstenaar uit Den Bosch.
Kunst opslurpenMonumentale kunst, interactieve kunst, films, animaties, kunstzinnige games en workshops. De verwachtingen van de eerste editie van Shine zijn hoog. "Bezoekers kunnen zich tijdens dit festival helemaal onderdompelen en zodoende een unieke ervaring opdoen", aldus Tessa Peters.  
Bosch Arts Festival Shine wordt van 7 tot en met 17 mei gehouden aan het Paleiskwartier in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.