Video

Ooggetuige Jean Kuypers over dodelijk ongeluk A2: 'Vrachtwagenchauffeur was niet de schuldige'

30 april 2015 om 11:35
nl
Volgens vrachtwagenchauffeur Jean Kuypers uit Erp is het dodelijk ongeluk op de A2 van woensdagmorgen niet veroorzaakt door een vrachtwagen. Hij zegt dat een manoeuvre van een automobilist het ongeluk veroorzaakte. Kuypers was getuige van het ongeluk en verleende als eerste hulp aan de slachtoffers. De politie zegt dat het ongeluk ontstond toen een vrachtwagenchauffeur van rijstrook wisselde.
Geschreven door

Vrachtwagenchauffeur Kuypers: "Ik zit met mijn vrachtwagen op de derde rijstrook van links. Ik zie opeens een luxe auto naast me die een manoeuvre maakt en vervolgens tegen de blauwe aanrijdt met daarin de twee vrouwen. De zwarte auto schiet vervolgens over de kop en eindigt zo'n 75 meter verderop."
Kuypers reed er zo'n 25 meter achter en zag het ongeluk gebeuren. "Ik remde vervolgens af en stapte uit om eerste hulp te verlenen. Maar de vrouw was al overleden." Het ongeluk zorgde voor veel files rond Eindhoven.
Lezing van de politieHet ging woensdagochtend helemaal mis op de A2 bij Eindhoven. Volgens de officiële lezing van de politie omdat een vrachtwagen (een andere dan die van Jean Kuypers) van rijstrook wisselde en daarbij de auto van de vrouw (26) uit Hooge Mierde raakte. In die auto zat de vrouw van Patrick Lodewijks, de 46-jarige Yvonne Lodewijks uit Eersel. Zij overleed aan haar verwondingen.
De auto raakte volgens de politie de vangrail en kwam toen terug de snelweg op. Een auto met een 44-jarige man uit Baarland klapte vol op de auto van de vrouwen en sloeg over de kop. De auto met de vrouwen tolde over de weg en kwam verderop tot stilstand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.