Rallysport: Mats van den Brand vijf wedstrijden in het WRC

30 april 2015 om 01:02 • Aangepast 21 november 2020 om 18:41
nl
Niet één, maar vijf wedstrijden gaat Mats van den Brand in het Wereldkampioenschap rally (WRC) rijden. In het kader van Drive DMACK Fiesta Trophy mag de rijder uit Sint-Oedenrode rekenen op steun van een fabrieksteam én een bandleverancier.
Profielfoto van
Geschreven door

“Het is een hoog niveau, ik ben heel erg benieuwd hoe we ons daarin gaan mixen“, reageert een trotse Van den Brand.
PrijsIn december werd Van den Brand de verrassende winnaar van de ‘shoot-out’, een wedstrijd voor talenten waarvoor hij zich wist te kwalificeren. De prijs? Een wedstrijd in een fabrieksauto uit de R5-klasse. Al snel werden de plannen veranderd.
"M-Sport, het bedrijf achter het WK team van Ford, zag mij liever in hun team in een R2 in plaats van een R5-auto. Dat in het kader van een kampioenschap over vijf wedstrijden. Daar had ik wel oren naar. Hoe vaker, hoe beter!” legt Van den Brand uit.
Belg aan zijn zijdeZoals veel Nederlandse rallyrijders kwam Van den Brand in België zijn navigator tegen, Martijn Wydaeghe. “Mijn vader heeft altijd genavigeerd en via oud WK-rijder Freddy Loix werd ons Martijn aangeraden. Het klikte meteen”, vertelt het Rooise talent.
Gevraagd naar het hoogtepunt van het kampioenschap komt hij niet uit bij zijn ‘thuisrally’ in Duitsland. “Rally is in mijn ogen op gravel rijden, maar ik heb nog nooit een wedstrijd op gravel gereden. Het zou leuk zijn als ik op die ondergrond hoge ogen kan gooien, omdat me dat als rijder beter kan maken”, besluit hij. De eerste wedstrijd is in het voorlaatste weekend van mei in Portugal. Opvallende concurrent in het kampioenschap is Kevin van Deijne (Zeeland) die zich ook in de strijd mengt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.