Tilburgse verdachte van ronselen voor Islamitische Staat langer vast

30 april 2015 om 11:10
nl
De 30-jarige man uit Tilburg die sinds vorige maand vastzit voor het ronselen van jonge asielzoekers voor terreurgroep Islamitische Staat (IS), blijft voorlopig in de cel. De rechtbank in Breda heeft zijn voorarrest met 30 dagen verlengd.
Geschreven door

De politie zocht de Tilburger al sinds eind februari. De man bezocht meerdere malen woonopvanglocaties van Kompaan en De Bocht in Tilburg, waar minderjarige asielzoekers verblijven.
Jihad in Syrië en IrakDe man sprak met jongeren over IS en het leren van de Arabische taal. Ook wilde hij weten of ze voor de jihad mee wilden gaan naar Syrië en Irak. Een medewerker van de instelling alarmeerde de politie.
Vrijdag 20 maart hielden agenten de verdachte aan, omdat hij op een gestolen fiets rondreed in Tilburg. Op het bureau zagen agenten dat hij aan het signalement van de ronselaar voldeed. Daarop werd hij opnieuw gearresteerd.
Onderzoek in volle gangOf de Tilburger er daadwerkelijk in is geslaagd strijders voor IS te werven, is nog onduidelijk. Het onderzoek loopt nog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.