Recordaantal bezoekers voor Efteling door bedrijven en Belgen

30 april 2015 om 11:47 • Aangepast 25 april 2020 om 02:57
nl
Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel heeft in 2014 een recordaantal bezoekers getrokken. Met 4,4 miljoen mensen was het aanzienlijk drukker dan een jaar daarvoor, toen de teller op 4,15 miljoen bleef steken.
Geschreven door

Een deel van de groei komt uit de zakelijke markt. Daarnaast raakt de wereld van Langnek, Droomvlucht en Vliegende Hollander steeds bekender in buurlanden. Het aantal Belgische gasten steeg bijvoorbeeld met bijna een kwart, het aantal Duitsers met dertien procent.
Minder pieken"Het was een heel goed jaar'', zegt een woordvoerster tevreden. De Efteling wil nog verder groeien en streeft naar vijf miljoen bezoekers in 2020.
Maar wordt het dan niet veel te lang wachten bij de gevreesde hekjes voor de attracties? Volgens de woordvoerster valt dat mee. "De pieken zijn er een beetje af, het bezoek komt meer gespreid.''
Spreiding voorkomt drukteDat komt onder meer doordat het park tegenwoordig het hele jaar open is, schoolvakanties niet overal tegelijk zijn en bedrijven vaak juist op rustige, doordeweekse dagen met hun personeel naar de Efteling komen.
Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme& Congressen was de Efteling vorig jaar opnieuw de populairste bestemming in Nederland voor een dagje uit. Als alleen naar buitenlandse bezoekers wordt gekeken, was het Van Gogh Museum de populairste dagattractie. Bijna 1,4 miljoen buitenlandse toeristen kwamen naar het Amsterdamse museum.     

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.