‘Omvergeplaste’ lantaarnpaal valt op fietsende vrouw Zoetermeer, Brabants bedrijf start onderzoek

30 april 2015 om 13:14 • Aangepast 21 november 2020 om 18:41
nl
De lantaarnpaal die maandag in Zoetermeer omviel op een vrouw, is afkomstig van het bedrijf Valmont Structures uit Maarheeze. Dat heeft de gemeente Zoetermeer donderdag aan Omroep Brabant laten weten. De lantaarnpaal was aangetast door hondenpies. Door urine takelen lantaarnpalen sneller af en moeten ze eerder worden vervangen. “We hebben de mast teruggevraagd en gaan de oorzaak onderzoeken”, vertelt een woordvoerder van Valmont.
Profielfoto van
Geschreven door

Marjan van Koert uit Zoetermeer werd maandag geraakt door de lantaarnpaal. Deze viel om op het moment dat ze er samen met haar twee dochters langs fietste. “Het is zo'n ongelooflijk toeval dat dit je overkomt”, vertelt de moeder geschrokken aan Omroep West. Het slachtoffer liep een flinke hoofdwond en een hersenschudding op.
Hondenplas funest voor constructieDe lantaarnpaal was gelast op een plaat die met schroeven was vastgemaakt op een betonnen ondergrond. De gemeente Zoetermeer onderzoekt momenteel alle lantaarnpalen in de stad die op dezelfde manier zijn vastgemaakt.
De eerste bevindingen zijn dat de paal op het laspunt roestte. Dat gebeurde omdat er langere tijd door honden tegenaan is geplast.

Wachten op privacy instellingen...

'Het is een zuur en dus schadelijk'Tientallen lantaarnpalen worden jaarlijks 'omgeplast' door uitgaanspubliek en honden. Valmont Structures, dat het hoofdkantoor in Maarheeze heeft staan, sluit niet uit dat hondenpies de oorzaak is geweest. “Het is een zuur en dus schadelijk. Als er dagelijks vijftig honden tegenaan plassen, is dat allerminst goed voor de mast.”
Met de masten van Valmont is niets mis, benadrukt de woordvoerder. “Er is duidelijk iets vreemds aan de hand. Dit heeft niets met de kwaliteit van ons product te maken. We zien dus geen reden om de lichtmasten te vervangen.”
Contact slachtofferValmont was niet op de hoogte dat de lantaarnpaal op een vrouw is gevallen. “We kunnen dus nog niet zeggen of we contact gaan zoeken met het slachtoffer. We gaan eerst weer even met de gemeente bellen waarom dit niet duidelijk met ons is gecommuniceerd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.