Vastgoedbelegger koopt grond en gebouwen The Greenery Zachtfruit Breda

30 april 2015 om 14:30
nl
De grond en de gebouwen van The Greenery in Breda worden overgenomen door Warehouses De Pauw (WDP) Nederland. De vastgoedbelegger gaat op een deel van het terrein nieuwbouw plaatsen. Het gaat om een oppervlakte van 20.000 vierkante meter.
Geschreven door

The Greenery gaat een deel van de nieuwbouw huren voor het distributiecentrum voor zachtfruit. De nieuwbouw zal in het vierde kwartaal van 2016 klaar zijn. Tot die tijd blijft The Greenery Zachtfruit op de huidige plek op het terrein aan de straat IABC.
LogistiekWat er met de rest van het terrein gaat gebeuren, kan WDP Nederland nog niet melden. "Het gaat om ongeveer 17,5 hectare. Een groot terrein. We gaan de komende tijd werken aan een masterplan", aldus Rien van Ast, directeur van WDP Nederland in Breda. Zo wordt er onderzocht welke bedrijven zich er zouden kunnen vestigen. Het zal met name gaan om bedrijven in de logistiek.
De contracten van andere huurders op het terrein blijven doorlopen. Bij The Greenery in Breda gaan geen banen verloren na de verkoop van de vestiging, aldus Chantal Oostvogels, manager Corporate Communicatie bij de groente- en fruitcoöperatie.
46 miljoen euroWDP Nederland investeert ook in de vestiging van The Greenery in Barendrecht. Daar komen nieuwe gebouwen te staan, die bij elkaar 40.000 vierkante meter beslaan. De vastgoedbelegger heeft in totaal 46 miljoen euro betaald voor de locaties in Breda en Barendrecht. Voor de nieuwbouw van in totaal 60.000 vierkante meter trekt de onderneming 26 miljoen euro uit.
AardbeientelersThe Greenery vindt het belangrijk om met het distributiecentrum in Breda te blijven, onder meer vanwege de vele aardbeientelers in de regio. "Het fruit heeft een korte houdbaarheidsdatum. Het is daarom belangrijk dicht bij de telers te zitten", aldus Oostvogels.
WDP Nederland is onderdeel van het Belgische WDP. Deze vastgoedbelegger investeert in logistiek en industrieel vastgoed. In maart werd bekend dat WDP voor 18 miljoen euro een distributiecentrum aan de Transitoweg in Moerdijk heeft gekocht.
WDP regelt distributiecentra, opslagruimte en magazijnen voor andere bedrijven. In april gaf WDP aan meer aankopen te willen doen in deze regio.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.