'Haatimam bestrijdt juist extremisme': moslims komen op voor omstreden sjeik

30 april 2015 om 14:19
nl
De geestelijke Aaidh al Qarni wordt onterecht bestempeld als haatsjeik terwijl hij juist extremisme bestrijdt. Dat laat het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) weten. Het CMO reageert daarmee in NRC Handelsblad van donderdag op de ophef die ontstond toen bekend werd dat de sjeik naar Eindhoven zou komen.
Geschreven door

De lezing van de omstreden prediker is afgeblazen. Er was kritiek op hem omdat hij in het verleden haatdragende en antisemitische uitspraken zou hebben gedaan.
Visum ingetrokkenDe sjeik kan niet naar Nederland komen omdat Italië zijn visum voor Schengenlanden introk. Volgens het CMO zijn de uitspraken van Al-Qarni uit de context gehaald,zo meldt NRC.
Ook zou hij een bekende theoloog zijn die elke vorm van extremisme tegenspreekt. "Bovendien pleit hij voor een sterkere positie van de vrouw in Saoedi-Arabië", zo zegt een woordvoerder in de krant.
CommotieDe orthodoxe sjeik was uitgenodigd door de stichting Waqf. Zijn mogelijke komst zorgde voor veel commotie in en buiten de Eindhovense politiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.