Schoonmaakbedrijf CSU in Uden ziet omzet met 10 procent stijgen

30 april 2015 om 15:38
nl
Het gaat goed met schoonmaakbedrijf CSU in Uden. De omzet steeg in 2014 naar 342 miljoen euro, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2013 toen de omzet uitkwam op 310 miljoen euro.
Geschreven door

Het bedrijfsresultaat over 2014 bedroeg dertien miljoen euro, tegenover 11,3 miljoen euro in 2013. De omzetstijging komt vooral door de overname van de huishoudelijke zorg van Careyn en Aveant.
20.000 nieuwe klantenDe overname zorgde voor 4000 extra medewerkers en 20.000 nieuwe klanten voor Tzorg, dat onderdeel is van CSU.
Tzorg biedt huishoudelijke zorg in 310 gemeenten in Nederland en nam ook het personeel en de klanten over van Rivas, Pantein-Vivent en STMR die geheel of deels stopten.
Opgelegde bezuinigingenCSU ziet bij die gemeenten veel onderling verschil hoe de opgelegde bezuinigingen van het kabinet worden toegepast. Er wordt veel met die gemeenten overlegd over betaalbaarheid en behoud van kwaliteit van de huishoudelijke hulp.
Tzorg is voorstander van het inzetten van de Huishoudelijke Hulp Toelage die het kabinet beschikbaar stelt om banen in de huishoudelijke zorg te sparen.
ManifestSamen met de grootste thuiszorgorganisatie TSN luidde Tzorg eerder deze maand in Den Haag nog de noodklok over de toekomst van de huishoudelijke zorg. Staatssecretaris Van Rijn kreeg van verschillende aanbieders een manifest aangeboden waarin werd gevraagd dat gemeenten marktconforme tarieven betalen.
Over de reguliere markt voor schoonmaak, bij bedrijven en instellingen, is CSU tevreden. Bij het schoonmaakbedrijf werkten eind 2014 11.700 medewerkers, binnen de thuiszorgtak Tzorg bijna 10.000.
De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.