Pusphaira eerste tegenstander EMK na drama bierfiets: 'Zwaar om zo'n beladen wedstrijd te spelen'

30 april 2015 om 17:17 • Aangepast 21 november 2020 om 18:41
nl
"Een zware taak." Zo noemt Pusphaira-bestuurslid Nienke van Loon de voorbereidingen van de voetbalwedstrijd tegen EMK Nuenen donderdagavond. Pusphaira uit Eindhoven is de eerste tegenstander van EMK waar de omgekomen spits Ruud Bijsterveld voor speelde. Bijsterveld kwam eerder deze maand om na een ongeluk met een bierfiets in Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

Voor Van Loon is het een beladen wedstrijd. "Een aantal van onze spelers kende Ruud. Zij vinden het lastig om tegen EMK te voetballen. Velen hebben toch het gevoel van 'dit had mij kunnen overkomen'."
'Moedig dat ze willen voetballen'"We hebben een goede band met EMK", zo laat Van Loon weten. "We vinden het echt heel moedig dat de club de draad weer wil oppakken door een wedstrijd te spelen. "Ik hoop dat ze gefocust zijn op de wedstrijd."
Voor het bestuur van Pusphaira is het vooral belangrijk dat de wedstrijd goed wordt neergezet. "We willen dat alles mooi verloopt ter nagedachtenis aan Ruud. Het is een zware taak voor ons. We hebben simpelweg geen ervaring met zulk soort wedstrijden."
Passie en energieTrainer Waldo van de Besselaar zegt veel respect te hebben voor de spelers van EMK. "Het is in- en intriest wat er gebeurd is. Daarom willen we dat er vanavond door beide teams met veel passie en energie wordt gevoetbald. Dat zou een mooi eerbetoon zijn aan Ruud."
Volgens Van de Besselaar kan het een leuke wedstrijd worden. "EMK wil er natuurlijk alles aan doen om te winnen voor Ruud. Ook al zijn ze al kampioen. En wij willen ook punten pakken omdat de nacompetitie boven ons hoofd hangt."

Wachten op privacy instellingen...

Onduidelijk hoe druk het wordtHet voltallige bestuur van Pusphaira, bestaande uit vijf leden, is donderdagavond aanwezig om alles in goede banen te leiden. "We hebben gesproken met EMK, maar we hebben geen idee hoeveel mensen er op de wedstrijd af komen. We verwachten sowieso veel familieleden en bekenden van Ruud."
Volgens Van Loon is er voldoende ruimte langs het veld voor supporters om te staan. "In de kantine is het wat lastiger, want die is niet heel groot. We hebben wel extra personeel achter de bar gezet om eventuele drukte op te vangen."
Alle nieuws over het drama met de bierfiets is te vinden op onze themapagina: omroepbrabant.nl/bierfietsdrama.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.