Wilde politieachtervolging door Boxtel volgde op inbraak bij Schijndelse juwelier Tausch Optiek - Omroep Brabant

Wilde politieachtervolging door Boxtel volgde op inbraak bij Schijndelse juwelier Tausch Optiek

30 april 2015 om 17:18
nl
De wilde achtervolging door Boxtel waarbij de politie woensdagnacht waarschuwingsschoten loste, had te maken met een inbraak bij juwelier Tausch Optiek in Schijndel. De politie achtervolgde een 24-jarige Eindhovenaar en een 42-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats, bevestigt de politie donderdagmiddag.
Geschreven door

De politie reed over de Sint Lambertusweg in Schijndel en zag over de Schijndelsedijk een bestelauto voorbijkomen. Bij het zien van de agenten ging de bestelauto er in volle vaart vandoor en probeerde de politie af te schudden. Hierop ontstond tussen Schijndel en Boxtel een wilde achtervolging waarbij de bestuurder van de bestelauto zeer hard en roekeloos reed.
Donker en onoverzichtelijkWeggebruikers op de Europalaan moesten vol op de rem trappen om een ongeluk met de bestelauto te voorkomen. Tijdens de achtervolging trokken de verdachten zich niets aan van het stopteken van de politie. Uiteindelijk reden de verdachten een donkere doodlopende weg in op de Geelders.
Hier botste de auto tegen een stenen pilaar van een hekwerk. De wagen kon niet meer verder rijden. Daarom probeerden de verdachten te voet te vluchten. Omdat het donker en onoverzichtelijk was, loste de politie een waarschuwingsschot.
SporenonderzoekKort hierna konden de verdachten worden aangehouden. Beide mannen zitten vast en worden verdacht van inbraak bij juwelier Tausch Optiek in Schijndel. De politie vraagt getuigen zich te melden die woensdagnacht iets gezien of gehoord hebben.
De politie heeft onderzoek gedaan op de oprit van een huis aan de Schijndelsedijk in Boxtel, waar het busje crashte. Ook is er sporenonderzoek gedaan in een naastgelegen weiland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.