Heroïnepost mag voorlopig bij Jan Wierhof in Tilburg komen, zegt Raad van State

30 april 2015 om 18:04
nl
De Raad van State heeft donderdag voorlopig groen licht gegeven voor een medische heroïnepost in het Jan Wierhof in Tilburg.
Geschreven door

Bij die post kunnen per dag twintig verslaafden heroïne komen halen. Aan zo'n veertig anderen wordt methadon verstrekt.
OverlastDe Bewonersstichting Woonomgeving Jan Wierhof heeft grote bezwaren tegen de nieuwe post. Omdat er naast de post ook een polikliniek en verslavingsreclassering moet komen aan het Jan Wierhof, zijn de buurtbewoners bang dat verslaafden overlast gaan veroorzaken in de wijk.
Eerder deze maand eisten de bewoners dat vergunningen die de gemeente heeft verleend, geschorst zouden worden. Het gaat om de vergunningen die Tilburg verstrekt heeft voor de verbouwing van een deel van het complex van GGz-Breburg Groep en voor de vestiging van de nieuwe heroïnepost.
Nog een keerIn een voorlopige uitspraak geeft de Raad van State de gemeente en Novadic Kentron gelijk, dit tot teleurstelling van de omwonenden van het Jan Wierhof.
De huidige heroïnepost in de wijk Zorgvlied in Tilburg sluit op 1 juli de deuren. Daarna opent de nieuwe post aan het Jan Wierhof.
Voor hoe lang is nog niet duidelijk, want later dit jaar buigt de Raad van State zich in een bodemprocedure nog een keer over de kwestie. Dan wordt bekend of de post ook definitief op die plek mag blijven.
VertrouwenDe gemeente Tilburg heeft er al vertrouwen in dat er niet nog eens verhuisd hoeft te worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.