'Misschien zit er iets in het water', vier Bossche sportploegen in de race voor landstitel - Omroep Brabant
Video

'Misschien zit er iets in het water', vier Bossche sportploegen in de race voor landstitel

30 april 2015 om 19:06
nl
Het zou zomaar kunnen dat vier Bossche sportploegen in mei een landstitel pakken. De rugbyers van The Dukes, de basketballers van SPM Shoeters, de zaalvoetballers van FCK De Hommel en de dames van hockeyclub Den Bosch zijn allemaal in de race om de beste van Nederland te worden.
Geschreven door

Rik van Balkom van The Dukes vindt het niet vreemd dat Den Bosch zo prominent meedoet in diverse takken van sport. "De gemeente stimuleert breedtesport en daar worden nu de vruchten van geplukt." Hockeyster Lidewij Welten denkt dat er in Den Bosch iets speciaals in het water zit. "Daardoor gaan we beter sporten."
The Dukes tegen eeuwige rivaalWat het ook is: zowel de rugbyers, basketballers, zaalvoetballers als hockeysters gaan voor de nationale titel. The Dukes kan zaterdag de hoofdprijs grijpen als in Amsterdam wordt afgerekend met eeuwige rivaal Hilversum. Van Balkom: "Als we doen wat we al het hele seizoen doen, komt het goed."
SPM Shoeters speelt in mei, in het meest extreme geval, veertien (!) wedstrijden voordat de landstitel binnen is. De eerste tegenstander in een best-of-seven is Landstede uit Zwolle. Mike Schilder van SPM: "Het wordt weer eens tijd dat de titel naar Den Bosch komt. Maar makkelijk zal het niet worden. Het is een lange weg."
Zenuwen nemen toeDe hockeysters van Den Bosch moeten twee rondes overleven in de play-offs voordat de landstitel een feit is. Het eerste obstakel is Amsterdam. Welten: "Ik begin al behoorlijk zenuwachtig te worden voor de play-offs. Hier werk je het hele seizoen naar toe. Ik word er ook steeds over aangesproken... zullen we het maar over iets anders hebben?"
De zaalvoetballers van De Hommel beginnen vrijdag aan de play-offs. AORC uit Amsterdam is de eerste tegenstander. Als de Bosschenaren hiermee afrekenen, wacht in de finale 't Knooppunt (een andere Amsterdamse ploeg) of FC Eindhoven.
Richting het stadhuisEen traditie is dat de sportkampioenen worden gehuldigd op het bordes van het stadhuis. "Ik zie mezelf daar al helemaal uit mijn dak gaan", aldus Van Balkom. "De fans hebben nog geen liedje voor mij gemaakt, zoals voor PSV'er Karim Rekik. Maar als er eentje is, zal ik luid meezingen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.