Video

NAC viert feest: polonaise, bier, nasiballen en degradatiestress

1 mei 2015 om 13:12 • Aangepast 21 november 2020 om 18:40
nl
Ondanks de degradatiezorgen vierde NAC Breda donderdag feest. In poptempel Mezz in de stad was de supportersavond van de Club van 1912. Adnane Tighadouini werd daarbij verkozen tot speler van het jaar bij NAC Breda.
Profielfoto van
Geschreven door

"Op het veld gebeuren verschrikkelijke dingen, maar het feest gaat ondertussen wel verder. Dat is de sociale factor van NAC", lacht presentator Leon Deckers.
De Club van 1912 is een groep supporters die tien jaar hun seizoenskaart vooruit betaald hebben. Ook voor het volgende decennium kunnen fans weer een kaart aanschaffen. Om dat in te luiden, was er in Mezz een avond die verdacht veel leek op een titelfeest.
'Net geen kampioen'"We hebben het kampioenschap op een haar na gemist", knipoogt verdediger Henrico Drost. "Dit kan alleen bij NAC en dat maakt de club tegelijk zo bijzonder."
Jelle ten Rouwelaar, die enige man die dit seizoen onder de lat stond in Breda, werd verkozen tot keeper van het jaar. Adnane Tighadouini kreeg na zijn verkiezing tot speler van het jaar een nasibal aangeboden die hij beleefd weigerde. "Hij was niet halal, die kon ik niet eten."
Joeri de Kamps uit Amsterdam at wel een nasibal en zong een liedje. Er werd veel bier gedronken in Breda en over tien jaar verlengt het gros van de aanwezigen hun seizoenskaart gewoon weer voor een nieuw decennium. Presentator Deckers: "De prijzenkast is geen criterium om onze club te steunen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.