Hondenpies funest voor lantaarnpalen: 'Vaker controleren had omvallen kunnen voorkomen'

30 april 2015 om 22:49
nl
Strooizout, aanrijdingen, maar vooral hondenpies is funest voor lantaarnpalen. Het incident in Zoetermeer waarbij een vrouw een lantaarnpaal op haar hoofd kreeg, had volgens meetbedrijf Rei-Lux in Vught voorkomen kunnen worden. De gemeente Zoetermeer had volgens het bedrijf de toestand van de palen vaker moeten controleren.
Geschreven door

Rei-Lux is gespecialiseerd in inspecties van lantaarnpalen en heeft de palen in de straat in Zoetermeer inmiddels nagekeken. Daarbij bleek dat er nog een lantaarnpaal op omvallen staat.
Volgens Rei-Lux is maar liefst zeven procent van alle lantaarnpalen onveilig. Daarom is het belangrijk regelmatig de palen te controleren om te zien hoe het ermee is gesteld.
OmvallenZe kunnen anders omvallen, zo merkte Marjan van Koert uit Zoetermeer. Ze werd maandag geraakt door een lantaarnpaal. Deze viel om op het moment dat ze er samen met haar twee dochters langs fietste.
De lantaarnpalen in Zoetermeer zijn afkomstig van het bedrijf Valmont Structures in Maarheeze. De palen staan er al zestien jaar. Maar volgens het meetbedrijf uit Vught valt het bedrijf niks te verwijten omdat de gemeente uiteindelijk verantwoordelijk is voor de veiligheid.
Zelf onderzoek doenUit voorzorg heeft de fabrikant uit Maarheeze de lantaarnpaal teruggevraagd om ook zelf onderzoek te doen naar de oorzaak.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.