'Landelijk vuurwerkverbod over vijf jaar', burgemeester Uden wil al snel vuurwerkvrije zones

30 april 2015 om 20:36
Burgemeester Henk Hellegers van Uden wil dat er over vijf jaar een landelijk vuurwerkverbod komt in Nederland. In de tussentijd zouden maatregelen moeten worden ingevoerd die toewerken naar het verbod. Hellegers wil dat er duidelijke Europese regelgeving komt over de verkoop van vuurwerk. "In België en Duitsland is veel meer kruit aanwezig dan in Nederland, dat moet dan ook daar worden aangepakt."
Geschreven door

Burgemeester Hellegers was donderdag bij een bijeenkomst over vuurwerkoverlast in Den Haag. Daar sprak hij, samen met burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, met de vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie over vuurwerk.        
'Vuurwerkvrije zones'De burgemeester heeft naast betere Europese regelgeving ook gepleit voor vuurwerkvrije zones. "We zouden gemakkelijker gebiedsverboden aan moeten kunnen wijzen. Ook zou er meer mankracht moeten komen om vuurwerk te bestrijden."      
Hellegers wil al langer een landelijk vuurwerkverbod. Voor hem was de maat vol nadat een grote brand de basisscholen De Brinck en Jan Bluyssen in Uden tijdens de jaarwisseling volledig in de as legde.


App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...