Startsein actiedag voor Nepal gegeven door Toine van Peperstraten: ook belpanel in Breda

30 april 2015 om 23:35
nl
Presentator Toine van Peperstraten uit Hilvarenbeek en SHO-actievoorzitter Gijs de Vries gaven vrijdagmorgen om zes uur het startsein voor de actiedag Nederland Helpt Nepal.
Geschreven door

De inzamelingsdag voor Giro 555 duurt tot middernacht. Op vijf plekken in het land, waaronder Breda, Zoetermeer en Leeuwarden, zijn belpanels voor Giro 555. Daar nemen ongeveer driehonderd mensen de telefoon op.
In De Hallen in Amsterdam is onder de naam 555-café een speciaal etablissement ingericht van waaruit heel de dag uitzendingen op NPO Radio 2 worden verzorgd. Dat gebeurt onder anderen met dj's Gijs Staverman, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Wouter van der Goes.
PSV, Feyenoord en Ajax hebben gesigneerde shirts ter beschikking gesteld. De eerste drie mensen die 10.000 euro doneren ontvangen de shirts.
Oproepen om geld te donerenBekende Nederlanders gaan op sociale media mensen oproepen om geld te doneren. Onder de deelnemers zijn zangeres uit Do uit Valkenswaard, Rob de Geus, Sophie Hilbrand, Anita Witzier, André van Duin, Maik de Boer en Sylvana Simons.  
Er zijn Nepalese dansers en muzikanten en een kok maakt Nepalees eten. Klimmers bouwen in de buurt van De Hallen een muur. Nepal ligt in de Himalaya en heeft de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.