Aanslag verijdeld tijdens Duitse wielerwedstrijd met Koen de Kort: 'Het voelt heel erg raar'

1 mei 2015 om 01:28 • Aangepast 21 november 2020 om 18:40
nl
De wielerwedstrijd Finanzplatz Eschborn-Frankfurt gaat vrijdag niet door nadat er een bom is gevonden in Oberursel, waar het peloton dicht in de buurt komt. Onder andere Koen de Kort uit Liempde van Giant-Alpecin kan hierdoor niet rijden. "Het voelt heel erg raar. Een beetje onwerkelijk", aldus de wielrenner.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie in Duitsland arresteerde donderdag twee personen, een 35-jarige Duitser van Turkse afkomst en een Turkse vrouw van 34 jaar. Zij zouden salafistische moslims zijn, voorstanders van een terugkeer naar de 'zuivere' islam uit de beginjaren van de godsdienst.
"Ik hoorde het voor het eerst toen ik hier aankwam in Frankfurt", zegt De Kort. "Ze hadden een bom gevonden. Dan ga je daar toch wel eventjes over nadenken. Je weet wel dat een aanslag kan gebeuren, maar er is bij mij in de ploeg nooit met veel woorden over gesproken."
Wielrenners"Volgens de politie is het te gevaarlijk om nog verder te gaan met de wedstrijd", vertelt De Kort. Vrijdag gaat hij 'gewoon met de ploeg trainen'.
Aan de wedstrijd zouden dertien Nederlanders deelnemen, onder wie Tom Dumoulin en de compleet Hollandse ploeg van Roompot. De Noor Alexander Kristoff won de wielerwedstrijd vorig jaar, Karsten Kroon was in 2008 de laatste Nederlandse winnaar.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.