Twee keer levenslang voor twee mannen die Benaouf A. uit Eindhoven wilden liquideren

1 mei 2015 om 14:24 • Aangepast 21 november 2020 om 18:40
nl
Anouar 'Popeye' B. (34) en Adil 'Kinker' A. (26) zijn vrijdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen voor hun rol bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012. De Eindhovenaar Benaouf A. ontsnapte destijds aan een moordaanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de rechtbank in Amsterdam is bewezen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan moord en poging tot moord. De straf was gelijk aan de eis van justitie een maand geleden.

Wachten op privacy instellingen...

Straffen andere verdachtenEind vorig jaar werd in Marokko een derde verdachte veroordeeld voor de dubbele liquidatie. Hamza B. vluchtte naar Marokko maar werd daar veroordeeld tot 20 jaar cel. Een vierde verdachte, Stefan S. (45), kreeg wegens wapenbezit honderd dagen cel. Die straf was gelijk aan zijn voorarrest.
Bij de dubbele liquidatie eind 2012 kwamen Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) om het leven. Het belangrijkste doelwit zou de Eindhovenaar Benaouf A. zijn. Hij wist te ontkomen aan de kogelregen van de daders.
Tussen woonboten gesprongenOm zijn leven te redden sprong hij in het water tussen een aantal woonboten. Op hun vlucht beschoten de daders ook nog eens de politie met een kalasjnikov. Het was de gewelddadigste periode uit de onderwereldoorlog in Amsterdam.

Wachten op privacy instellingen...

Benaouf A. zit inmiddels zelf vast voor betrokkenheid bij de moord op Najeb Bouhbouh in Antwerpen. De aanslag in de Staatsliedenbuurt was mogelijk een wraakactie voor die moord.
Onderwereldoorlog om cocaïneDe onderwereldoorlog die sinds 2012 in Amsterdam woedt, is vermoedelijk terug te voeren naar een partij cocaïne die begin 2012 in de haven van Antwerpen verdween.
Justitie is 'tevreden met de uitspraak'. De verdediging gaat in hoger beroep. B. en A. hebben altijd ontkend.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.