'Flikken Brabant' maar dan écht: Jim de Koning nieuwe presentator Bureau Brabant

1 mei 2015 om 16:34
nl
Jim de Koning is de nieuwe presentator van Bureau Brabant. Het opsporingsprogramma is iedere maandag en dinsdag bij Omroep Brabant te zien op tv. De politieman uit Eindhoven is onder meer schrijver van een 'making-of' van 'Flikken Maastricht'.
Geschreven door

De Koning werkt bij de politie in Eindhoven. Van 1986 tot en met 1999 was hij werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee.  [Tweet:body:https://twitter.com/jimdkoning/status/594104476568461312]
Flikken MaastrichtHij is auteur van het boek 'Flikken Maastricht: achter de schermen' en als hobby vertolkt hij in de populaire politieserie een figurantenrol. Ook coördineert hij de politiefiguratie.
Flikken Maastricht is met twee miljoen kijkers per aflevering een waar kijkcijferkanon. De serie draait om  de verrichtingen van de agenten Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) en hun team,
[YouTube:body:http://youtu.be/rvd90OEG_d4]
Opvolger Peter BootsDe Koning neemt als presentator van Bureau Brabant de plaats in van Peter Boots. Die gaat met vervroegd pensioen. "Misschien zal ik Bureau Brabant aanvankelijk missen en zal ik kritisch blijven kijken naar de uitzendingen", liet Boots enkele weken geleden weten. "Aan de andere kant ben ik niet zo bang voor de tijd die gaat komen: ik krijg meer tijd voor mijn hobby’s, gezin en mijn kleinkinderen. Af en toe op vakantie. Ach. Ik denk dat ik die tijd wel doorkom."
[YouTube:body:http://youtu.be/R4rPEN-wBYo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.