Lessen gaan voorlopig door na uitstel van betaling voor Meierijse Instellingen voor Kunsteducatie

1 mei 2015 om 18:05
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft uitstel van betaling verleend aan de stichting voor Meierijse Instellingen voor Kunstacademie (MIK). De aangewezen bewindvoerders gaan samen met de stichting onderzoeken hoe het culturele onderwijs in de betrokken gemeenten voortgezet kan worden. Lessen gaan voorlopig gewoon door.
Geschreven door

Dat gebeurt in overleg met de personeelsleden en de besturen van Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Schijndel, Veghel en Uden.
Doorstart en reorganisatieplanHet is al langer duidelijk dat de financiële situatie van stichting MIK niet rooskleurig is. Het MIK wil een doorstart en heeft een reorganisatieplan gemaakt, maar de gemeenten hebben dat afgewezen.
Om te kunnen overleven wil het MIK een groot deel van de 167 medewerkers ontslaan en verder gaan met een klein team vaste medewerkers. De meeste docenten zouden dan als ZZP'er terug kunnen komen. Dat zou een flinke besparing op de loonkosten kunnen zijn.
Medewerkers voorlopig in dienstDe ondernemingsraad en het personeel van MIK zijn op de hoogte gebracht van het uitstel van betaling. De medewerkers blijven op dit moment in dienst van de stichting.
Voor cursisten van de stichting verandert er op korte termijn niets. De lessen worden na de meivakantie hervat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.