Video

RKC-icoon Frank van Mosselveld zwaait af: 'Stiekem hoop ik op een avontuur in een ver buitenland'

1 mei 2015 om 18:55
nl
Hij speelde negen seizoenen in het geelblauw en nadert de 200 wedstrijden. Maar na dit seizoen stopt Frank van Mosselveld als speler van RKC Waalwijk. Het plezier is weg. "Ooit hoop ik hier technisch directeur te worden."
Geschreven door

31 jaar is hij pas, Frank van Mosselveld. Geen typische leeftijd voor een afscheid, zeker niet voor hem. Want Van Mosselveld behoorde altijd tot de verdedigende parels van de jeugd. Samen met Joris Mathijsen was hij de defensieve toekomstmuziek van Willem II. Maar waar Mathijsen na zijn vertrek uit Tilburg echt doorbrak, bleef het verdere voetballeven voor Van Mosselveld beperkt bij RKC.
Trots"RKC was toen echt de club van waaruit je een sprong kon maken", zegt de verdediger. "Maar ik raakte vrij snel geblesseerd, dus het is er nooit van gekomen. Helemaal niet erg, dit is een fantastische club, dit is mijn club. Ik ben altijd trots geweest voor RKC te mogen spelen."
Het is ongewoon in het huidige voetbalklimaat van snelle overgangen en knisperende bankbiljetten, een speler die jaren voor zijn club speelt. "Tegenwoordig ben je al bijzonder als je twee, drie jaar bij een club speelt", lacht Van Mosselveld. "Ik heb wel 200 teamgenoten gehad, kun je nagaan hoe lang ik hier heb gespeeld."
Technisch directeurToch wil de speler zijn voetbalschoenen niet definitief aan de wilgen hangen. Hij is klaar met het spelen in de kelder van de Jupiler League, maar hoopt nog op een buitenlands avontuur. "Ik ga niet meer in Oost-Europa lopen ballen, maar een club uit een mooi land lijkt me wel wat. Australië bijvoorbeeld. Maar de vraag is of die zitten te wachten op een speler van de nummer laatst van de Jupiler League."
De plannen voor volgend jaar zijn dus min of meer al gemaakt. "Het idee is nu een trainerscursus te gaan doen en bij RKC betrokken te blijven buiten het veld, bijvoorbeeld op technisch vlak. Ooit wil ik hier technisch directeur worden, en met RKC de Eredivisie in. Dat is een droom, maar wel een hele mooie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.