Zorgeloze dag voor ernstig zieke mensen, Jordy uit Goirle geïnspireerd door kleinzoon buurvrouw

1 mei 2015 om 19:21
nl
De vervulling van de wens waar het allemaal mee begon, is vrijdag begonnen. De ernstig zieke Mike vertrok per limousine met zijn gezin voor een vakantie naar een huis op een recreatiepark van Centerparcs.
Geschreven door

En daar heeft de 20-jarige Jordy van Tongeren uit Goirle zeker een goed gevoel aan overgehouden. Hij zorgt ervoor dat mensen die een ernstige ziekte hebben een zorgeloze dag kunnen beleven. Hij regelt hun vervoer, zorgt dat de dingen die betaald moeten worden voldaan zijn en regelt één of meer plekken om te bezoeken.
KleinzoonAl die activiteiten vallen onder de noemer van Small Effort, de naam waaronder Jordy zijn goede werken verricht. Het past allemaal binnen een examen dat hij op 18 mei presenteert in het kader van zijn studie Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener bij het ROC Welzijn in Tilburg. Door het verhaal over de zieke Mike, een kleinzoon van zijn buurvrouw, raakte Jordy geïnspireerd om iets te doen voor mensen met een ernstige ziekte.
Om daadwerkelijk uitstapjes te kunnen regelen, had de ambitieuze Goirlenaar eerst geld nodig. Dus begon hij dat te werven.
''In het begin probeerde ik dat via de mail maar dat werkt helemaal niet. Dan kunnen mensen je heel makkelijk negeren. Toen ben ik bij alle bedrijven hier in Goirle langs geweest. Heel brutaal met de vraag om geld. In ruil daarvoor krijgen ze filmpjes opgestuurd over de uitstapjes die mensen gemaakt hebben en ook laat ik hun logo op internet zien. En dat werkt goed want ik heb al zeker 1200 euro ingezameld."
VoorzichtigerJordy heeft wel gemerkt dat mensen door alle negatieve verhalen over misstanden voorzichtiger zijn geworden als het om goede doelen en donaties gaat. "Maar bij mij weten de mensen precies waar het geld naartoe gaat. Buiten de drie wensen die nu al vervuld zijn heb ik nog vijf andere wensen op de plank liggen. Daarvan wil ik er de komende maanden zeker nog een aantal van laten uitkomen."
Small Effort is op internet te vinden op een eigen website en via een Facebookpagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.