Frans Derks wil koe Janneke redden van gang naar slachthuis: 'Er kan nog wel een dier bij'

1 mei 2015 om 20:03 • Aangepast 25 april 2020 om 03:02
nl
Zomaar een koe slachten omdat ze oud is, geen melk meer geeft en geen kalveren meer kan voortbrengen, dan ben je bij scheidrechter Frans Derks uit Breda aan het verkeerde adres.
Geschreven door

Derks las in de Telegraaf dat een muziekfestival in Leeuwarden de koe Janneke wilde slachten. Vervolgens zou Janneke in 1400 stukken vlees opgediend worden.
Geen spuitjeDerks: “Dat vind ik schandalig. Als  mensen een goed leven hebben gehad, krijgen ze toch ook geen spuitje. Ik wil Janneke kopen, dat heb ik naar aanleiding van het artikel in de krant laten weten. Ik heb daarop acht reacties gekregen van mensen die het roerend mij eens waren. Het festival heeft nog niet gereageerd.”
Het is bekend dat Frans Derks een dierenliefhebber is. In de wei rond zijn huis lopen onder meer ezels, kippen, geiten en schapen. Ook was de scheidsrechter in het verleden het baasje van negen honden (boxers). “Er kan nog wel een dier bij. Janneke mag bij ons komen en heel oud worden. Dat kost mij geld, maar dat heb ik er graag voor over”, zegt Derks.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.