Fernando uit Angola dreigt te worden uitgezet, vader van vijf maanden oude baby

1 mei 2015 om 20:05
nl
Fernando (25) uit Angola kwam op twaalfjarige leeftijd naar Nederland, leerde later de Tilburgse Irene kennen en is inmiddels vader van een zoontje van vijf maanden. En nu slaat het noodlot voor het Tilburgse gezin toe. Vader Fernando dreigt te worden uitgezet.
Geschreven door

Fernando ging in 2010 voor een korte vakantie terug naar Angola. Daar werd zijn paspoort gestolen en dat was het begin van de ellende. Volgens zijn vriendin Irene is daarna zijn verblijfsvergunning ingetrokken.
Na verschillende procedures kwam het nieuws dat Fernando waarschijnlijk het land moet verlaten. Irene is wanhopig. “We raken alles kwijt en misschien ook elkaar nog als het zo doorgaat. Omdat Fernando nu zogenaamd illegaal is hebben we geen recht meer op toeslagen zoals huurtoeslag en het kindgebonden budget."
Radeloos en wanhopig"Ik weet niet meer hoe het verder moet”, zegt Irene radeloos. Het gezin is tegen de gang van zaken in beroep gegaan. Van de hele affaire krijgt ze een knoop in haar maag.  
Ze snapt er ook niets van: “Mijn vriend is al lang in ons land. Hij moet nu zijn opgebouwde leven achterlaten om in een vreemd land een nieuw leven op te bouwen. We zijn radeloos en wanhopig.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.