FC Oss verliest van Sparta en twee spelers krijgen rode kaart, Helmond Sport en FC Eindhoven winnen

2 mei 2015 om 01:03
FC Oss heeft een smadelijke nederlaag geleden. De subtopper in de Jupiler League verloor de thuiswedstrijd tegen Sparta met 1-5. Bovendien kregen twee spelers een rode kaart wat de ploeg uit Oss duur komt te staan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Van de Brabantse clubs die vrijdagavond in actie kwamen, wonnen alleen FC Eindhoven en Helmond Sport.

Alle drie de rode kaarten tijdens FC Oss – Sparta werden in de laatste minuten van de eerste helft uitgedeeld. Ze waren voor de naar PSV vertrekkende keeper Koopmans, zijn ploeggenoot Mathieu en Sparta-keeper Kortsmit, die verhaal was gaan halen na een charge van Mathieu.
Bakx en Snijders (beiden FC Oss) kregen van scheidsrechter Van de Graaf een gele prent. Het enige doelpunt van FC Oss viel bij een 0-3 stand en kwam op naam van Falkenstein.
Toptalent Sleegers maakt enige doelpunt in extra tijdFC Eindhoven was met 0-1 te sterk voor FC Twente. Het enige doelpunt kwam net voor het eindsignaal op naam van Sleegers. De aanvaller werd eerder deze week nog uitgeroepen tot beste talent van de vierde periode.
Drie Eindhoven-spelers ontvingen van scheidsrechter Martens een gele kaart: De Wilde, Van Son en Swinnen. Er waren slechts 117 mensen getuige van.
Welkome thuiszege Helmond SportHet op zijn zachtst gezegd wisselvallig presterende Helmond Sport behaalde zijn tiende competitiezege. Het bezoekende Achilles ’29 kon met een 3-1 verlies op zak terug naar Groesbeek.
Elbers, Diouck en Visser zetten de thuisclub op een 3-0 voorsprong, waarna Edwards in de extra tijd de eindstand bepaalde. Zowel Diouck als Edwars kreeg geel van scheidsrechter Oostrom.
Het was de vierde thuiszege op rij voor Helmond Sport. Een uiterst welkome, want binnenkort vindt weer de 'Verrassende Verlengavond' plaats. Spelers staan dan klaar om fans die hun seizoenkaart willen verlengen of die een nieuwe willen aanschaffen in het zonnetje te zetten.
Vorthoren scoort tegen FC Den BoschFC Den Bosch kwam er niet aan te pas in Maastricht, waar MVV ruim won (3-0). De zege kwam laat tot stand en dat was vooral te danken aan gelegenheidskeeper Appels, die de zieke Heemskerk verving. De score werd pas in de 73e minuut geopend. Tien minuten later, toen het nog steeds 1-0 stond, kon FC Den Bosch-speler Maguire inrukken.
Hij werd door arbiter Dieperink uit het veld gestuurd. Daarna sloegen de Limburgers nog tweemaal toe: 3-0. Vorthoren, ex-FC Den Bosch, maakte één van de MVV-treffers. Maguire’s teamgenoten Hofstede, Van Huijgevoort en Thomassen kregen geel.
Het Brabantse onderonsje, in Waalwijk, tussen RKC en Jong PSV eindigde gelijk: 2-2.