Video

Auto rolt in sinkhole na gesprongen waterleiding, Gaffelstraat Breda blank

2 mei 2015 om 02:43
nl
De Gaffelstraat in Breda is vrijdagavond laat blank komen te staan. Door een onbekende oorzaak sprong een waterleiding, waardoor direct wateroverlast en een gat in het wegdek ontstonden. Eén auto is voor een deel in een dit sinkhole gezakt. Er is niemand gewond geraakt.
Geschreven door

Toen rond halfelf de waterleiding sprong, stond vrijwel de gehele straat binnen de kortste keren onder water. Eén van de bewoonsters had uit voorzorg al handdoeken in de gang tegen de voordeur gelegd, omdat het water snel steeg.
'Met man en macht gewerkt'Uiteindelijk is de waterschade meegevallen. "Er is met man en macht gewerkt om het gat te dichten en Brabant Water heeft op een bepaald moment de hoofdleiding dichtgedraaid. Het gat was zo ontstaan, want het water spoot er echt heel hard uit", weet de bewoonster te melden.
LEES OOK: Sinkhole Breda weer dicht, 'geen verband eerder sinkhole'
Politie was snel ter plekke om de boel af te zetten en nieuwsgierigen op een afstand te houden. Ook de brandweer werd ingeschakeld. De storing heeft tot drie uur geduurd. Boilers, geisers, wasmachines, vaatwassers en andere apparaten die water nodig hebben, konden niet gebruikt worden.
Vorige week ook al problemen in BredaEen week geleden ontstond ook al in Breda eveneens een sinkhole: een gapend gat in de weg, waaronder een lekkage in de waterleiding was ontstaan. Tientallen huishoudens kwamen toen zonder water te zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.