Video

Sinkhole Breda weer dicht: 'Domme pech, geen verband met vorig sinkhole'

2 mei 2015 om 10:46
nl
Het sinkhole dat vrijdagavond ontstond na een gesprongen waterleiding in Breda, is weer gedicht. Volgens waterleidingbedrijf Brabant Water sprong de leiding door 'domme pech' en heeft het niets te maken met de gesprongen leiding vorige week op het netwerk van Brabant Water in dezelfde stad.
Geschreven door

De waterleiding onder de Gaffelstraat sprong vrijdagavond rond halfelf. "Dat gebeurde op een stuk waar twee leidingen op elkaar waren gekoppeld", legt een woordvoerster van Brabant Water uit zaterdag.
Iedereen weer waterHoeveel huishoudens werden getroffen door de storing is niet helemaal duidelijk, sowieso zat de hele Gaffelstraat uren zonder water. "We hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat iedereen vanochtend weer water heeft. Dat is gelukt. Rond drie uur 's nachts was de leiding gerepareerd."
LEES OOK: Auto rolt in sinkhole na gesprongen waterleiding, Gaffelstraat Breda blank
De gesprongen waterleiding deed een sinkhole ontstaan. Dat gebeurde vorige week zaterdagnacht ook, aan de Haagweg. "We gaan dat even goed bekijken, maar vooralsnog lijkt het gewoon op domme pech, geen verband", zegt Brabant Water.
SchadeBij het sinkhole vrijdagavond zakte een geparkeerde auto half weg in het gat. Er zijn nog geen schademeldingen gedaan bij het waterleidingbedrijf. "Die kosten kunnen uiteraard verhaald worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.