Van Mosselveld bij afscheid RKC Waalwijk: ‘Als Ruud Brood belt, ga ik door’

2 mei 2015 om 13:22
nl
Met een doelpunt in de negentigste minuut heeft Frank van Mosselveld afscheid genomen van zijn RKC. Na negen seizoenen bij de Waalwijkers was het duel met Jong PSV zijn laatste in eigen huis. “Het besef is er nu nog niet”, zei de aanvoerder (31) na afloop, met een biertje in de hand. “Dat komt pas als de jongens aan het nieuwe seizoen beginnen en ik dan op vakantie ga.”
Geschreven door

Uiteraard waren er de bloemen, de mooie woorden en het op de schouders nemen door zijn ploeggenoten. Het Waalwijkse publiek besefte afscheid te nemen van een echt clubicoon. Iemand die clubliefde altijd heeft laten prevaleren.
'Totaal geen spijt'“Je ziet het heel weinig. Als tegenwoordig een voetballer twee jaar bij dezelfde club zit, is dat al lang. Laat staan negen jaar. Gedurende die periode zijn er hoogte- en dieptepunten geweest. Er waren momenten om iets anders te gaan doen. Maar ik heb altijd gekozen voor te blijven, daar waar ik het plezier had en dicht bij huis zat. Ik heb daar totaal geen spijt van.”
Toch is het niet helemaal zeker dat Frank van Mosselveld na dit seizoen stopt. Voetballen in de onderste regionen van de Jupiler League, daar heeft de verdediger geen zin meer in.
'Geintje'“Maar als Ruud Brood [trainer van het gepromoveerde NEC, red.] belt, dan ga ik door. Nee, geintje. Ik besef dat er geen club in de Eredivisie op me zit te wachten. Dus waarschijnlijk heb ik mijn laatste wedstrijd in het Nederlandse profvoetbal gespeeld. Maar wellicht komt er nog iets in het buitenland voorbij.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.