Video

Journalist Mark Bos (49) uit Rosmalen overleden

2 mei 2015 om 13:57
nl
Journalist en documentairemaker Mark Bos uit Rosmalen is vrijdagavond overleden. Mark Bos werkte van 1998 tot 2002 voor Omroep Brabant. Daarna was hij onder meer verslaggever voor EditieNL en voor EenVandaag.
Geschreven door

In september 2012 krijgt Mark Bos te horen dat hij prostaatkanker heeft en niet meer beter gaat worden. In januari van dit jaar is hij te gast in Onder Ons, waar hij vertelt over zijn documentaire: Retour Hemel.
Hierin laat hij zien zich niet neer te leggen bij de behandeling die artsen hem voorschrijven. Hij gaat op zoek naar alternatieve geneesmethoden. Die speurtocht en de strijd tegen zijn ziekte, filmt hij.
Docu maakte Bos beter mensHelaas hebben de alternatieve geneesmethoden niet tot genezing geleid. Of al zijn inspanningen zinvol zijn geweest of juist zijn situatie hebben verslechterend, weet hij niet. Maar de zoektocht naar genezing heeft van Bos wel een beter en gelukkiger mens gemaakt: “Ik ben in balans en voel me goed. Daardoor kan ik de ziekte beter aan."
Zijn documentaire heeft dan ook een duidelijke boodschap. “Ik vind dat reguliere en alternatieve geneeskunde beter met elkaar moeten samenwerken. Je hebt ze als patiënt allebei keihard nodig. En ik heb me vaak als een klein kind gevoeld in een gevecht tussen twee ouders. Dat moet anders.”
Laatste maandenDe laatste maanden van zijn leven strijdt Mark Bos voor meer persoonlijke aandacht voor mensen met kanker. Zo vertelt hij bij RTL Late Night.
Hij wil graag dat patiënten een behandeling krijgen die echt bij hun kanker past. Eind april laat hij via Facebook weten de strijd tegen kanker te verliezen. Hij schrijft een aangrijpende tekst: "Mijn laatste dagen (...) waar het leven de dood aan het aantikken is. Zonder leven, geen dood en andersom. Daarom zo intens, eng, mooi, rustig, onrustig, gelukkig, met tranen, lachen tegelijk… maar wel mijn laatste dagen."
Mark Bos is 49 jaar geworden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.