Zeldzame Bergamasco-puppies geboren bij gehandicapten in Thomashuis Andel: 'Ze knuffelen wat af'

2 mei 2015 om 17:05
nl
Een bijzondere geboorte in Thomashuis Andel: moederhond Bessy baarde zeven kleine Bergamasco-puppies. De Bergamasco is een heel zeldzaam ras. En zijn maar enkele tientallen van dat soort honden in Nederland. Deze pups groeien ook nog eens op in een ongebruikelijke omgeving, want in het Thomashuis wonen acht mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.
Geschreven door

"Dat is heel goed voor de pups, die wennen meteen aan rolstoelen en aan mensen die soms even een beetje gek doen", aldus Emmy Stark van het Thomashuis. Pups Bella, Bolle, Stippel, Sok, Suus, Els en Ikkie kijken nergens meer raar van op.
Beestenboel"Het is hier met varkens, kippen en honden sowieso al een behoorlijke beestenboel, dus daar zijn de bewoners dol op", vertelt ze. "Ze zijn aan een stuk door met de puppies aan het knuffelen."
Toch zullen ze binnenkort afscheid moeten nemen van een deel van de beestjes. "We hebben al drie honden, dus als we deze zeven allemaal zouden houden wordt het echt te gek", aldus Emmy. "Maar ik zie er wel tegenop! Je bouwt toch een band op met ze. We zijn aan het kijken of we er misschien één kunnen houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.