Kozakken Boys wint, maar heeft titel in Topklasse nog niet binnen: 'Volgende week maken we het af'

2 mei 2015 om 18:21 • Aangepast 21 november 2020 om 18:38
Kozakken Boys is zaterdag nog geen kampioen van de Topklasse geworden. De ploeg van trainer Danny Buijs won met 2-1 van Excelsior Maassluis, maar dat was onvoldoende voor de titel. Concurrent Spakenburg sleepte namelijk, op het allerlaatste moment, ook de winst binnen.

In de eerste helft viel er weinig te genieten. Kozakken Boys was constant de bovenliggende partij, maar tot grote kansen leidde het veldoverwicht niet. De thuisploeg nam na zeventien minuten toch een voorsprong. Aanvaller Arif Irilmazbilek tekende voor de openingstreffer. Hij was het eindpunt van een fraaie aanval.
Pure wilskrachtDe ploeg uit Werkendam leidde de gelijkmaker zelf in. Doelman Jesper Hogedoorn had alle tijd om de bal uit te trappen, maar schoot het projectiel tegen een medespeler aan. Kevin Vink van Excelsior Maassluis zag het lachend aan. Hij onderschepte de bal en tekende vlak voor rust voor de gelijkmaker.
Na rust was het voetbal niet om aan te zien. Aan beide kanten werden vooral ballen weggeroeid. Uit een hoekschop, na ruim een uur spelen, kwam uiteindelijk de tweede Werkendamse treffer. Invaller Madjer Lukoki werkte de bal op pure wilskracht binnen: 2-1.

'Druk ligt volledig bij Spakenburg'In het restant van de partij kwam de zege voor de thuisploeg niet meer in gevaar. De driepunter bleek door de zege van Spakenburg alleen onvoldoende voor de titel. "Ik ben tevreden", zei trainer Buijs na afloop van de partij. "De druk ligt volledig bij Spakenburg. Zij moeten volgende week winnen. Doen ze dat niet, zijn wij kampioen. Ongeacht het resultaat. Ik hou daarom een goed gevoel aan deze middag over."
Spits Lukoki dacht even dat zijn doelpunt goed genoeg was voor de titel. "Een paar minuten na mijn treffer hoorde ik de fans zo hard juichen, dat ik dacht dat Spakenburg achter stond. Het is helaas anders gelopen. Maar wij hopen volgende week de titel alsnog te pakken."
Scenario's volgende weekTijdens de laatste speeldag, komende zaterdag, gaat Kozakken Boys op bezoek bij Barendrecht. Spakenburg speelt tegelijkertijd uit tegen GVVV. De equipe uit Werkendam is dus kampioen als Spakenburg niet wint. Doen ze dat wel is een gelijkspel voldoende voor de titel. Bij een nederlaag van Kozakken Boys en een zege van Spakenburg eindigen de teams op gelijke hoogte in de competitie en volgt er een beslissingsduel op neutraal terrein.