'Deze hadden we nodig', Moreno Hofland brengt LottoNL-Jumbo eerste grote succes van dit seizoen

2 mei 2015 om 18:54 • Aangepast 21 november 2020 om 18:38
nl
Moreno Hofland heeft zaterdag de tweede etappe in de Ronde van Yorkshire gewonnen. De 23-jarige Roosendaler van LottoNL-Jumbo was in York na 174 kilometer de snelste in een massasprint.
Profielfoto van
Geschreven door

Het is voor de Nederlandse ploeg het eerste grote succes dit seizoen. Hofland was in de sprint sneller dan de Italiaan Matteo Pelucchi die tweede werd. In het geweld om de dagzege waagden meer Nederlanders een poging. Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin) finishte als derde en Dylan Groenewegen en André Looij van Roompot eindigden als vijfde en zesde.
'Deze hadden we nodig'De ritzege werd bij Bij LottoNL-Jumbo opgelucht ontvangen "Eindelijk is de eerste overwining daar. Voor mij en het team. De ploeg reed perfect vandaag. Ik ben blij dat ik het kon afmaken'', reageerde Hofland. "Ik ben heel blij dat we van die hatelijk nul af zijn. Ik heb een lastig begin van het jaar gehad, het ging niet zoals gewild, maar hopelijk hebben we nu de opwaartse lijn te pakken.''
"Deze hadden we nodig'', voegde ploeggenoot Steven Kruijswijk toe. "Het hele team heeft hard en lang gewerkt voor deze eerste overwinning. Natuurlijk is er opluchting'', zei ploegleider Nico Verhoeven.
In de bus dronk de ploeg champagne op het succes. "Die was over de datum", lachte Hofland. "Maar die werd desondanks meteen opengemaakt. "
'Domme pech'De Noor Lars Petter Nordhaug blijft leider in het algemeen klassement. De derde en laatste etappe gaat zondag van Wakefield naar Leeds over 167 kilometer. Verhoeven hoopt dat Kruijswijk zondag in de rit met diverse klimmetjes mee kan strijden met de klassementsmannen. Kruijswijk kwam vrijdag nog ten val. "Hij ging door domme pech onderuit. Het ging vandaag alweer redelijk goed. We gaan zondag zien of hij genoeg is opgeknapt.'' [Tweet:body:https://twitter.com/BianchiOfficial/status/594519379775193089]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.