Motorclub organiseert tocht voor ernstig zieke Danny (21) uit Andel: ‘Hij heeft écht genoten'

2 mei 2015 om 22:59
nl
De ernstig zieke Danny van de Wetering (21) uit Andel zal deze dag niet snel vergeten. Motorclub Bikers Brotherhood organiseerde zaterdag een ‘Ride Out’ voor Danny, die in een rolstoel zit. In een speciale zijspan beleefde hij samen met zijn ouders en 35 andere bikers een prachtige dag.
Geschreven door

“We hadden prachtig weer, dus het was een voortreffelijke rit”, vertelt Marco van Spijk, een van de betrokkenen. “Danny heeft écht heel erg genoten.” De hele tocht werd georganiseerd door Tonny van de Wetering, Jeffrie Westerlaken, Leo Sonnema, Rudy van de Wetering en Rinie Naaijen.
Danny heeft de ernstige spierziekte Duchenne. Hij zit in een rolstoel en kan zijn armen en benen nauwelijks bewegen. Een motortocht met zijn ouders is normaal gesproken een moeilijke opgave.
Lange voorbereiding“We zijn zeker een half jaar bezig geweest met de voorbereiding voor deze tocht”, vertelt Van Spijk. Er werd een speciale zijspan geregeld waar de rolstoel van Danny in kon. Met Danny in de zijspan, zijn vader achter het stuur en zijn moeder achterop de motor beleefde hij een schitterende dag.
Als klap op de vuurpijl brachten sponsors een kleine duizend euro bij elkaar om Danny financieel te ondersteunen bij de aanschaf van een computer. “Het was een prachtige dag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.