SPM Shoeters begint overtuigend aan play-offs met ruime zege op Landstede

3 mei 2015 om 00:03 • Aangepast 21 november 2020 om 18:38
SPM Shoeters uit Den Bosch heeft de eerste wedstrijd in de halve finaleserie van de play-offs met 85-70 gewonnen van Landstede uit Zwolle. Na een moeizame start waren de Bosschenaren in het tweede deel van de wedstrijd heer en meester. De stand in de best of sevenserie is nu 1-0. Dinsdag is de tweede wedstrijd.

In een redelijk gevulde Maaspoort begonnen de Shoeters, die het zonder de geblesseerde center Reggie Jonhson moest doen, fel aan de wedstrijd. Net als woensdag, toen de basketballers van Shoeters mee trainden met PSV, tekende Chris Denson voor de eerste score namens de Bosschenaren.
Daarna werd het snel 4-0 door Akerboom, maar na die goede start werd SPM slordiger en kregen de gasten mooie schietkansen. Omdat Landstede die kansen, vooral van buiten de cirkel, goed benutte, stond het aan het einde van het eerste kwart 20-22 in het voordeel van de Zwollenaren.
SPM knokt zich terugIn het tweede kwart bleef Landstede driepunters scoren, waardoor de Shoeters alle zeilen bij moest zetten om in de buurt te blijven. Dat lukte de nummer één uit de reguliere competitie naarmate het tweede kwart vorderde steeds beter.
Landstede kwam er moeilijker uit en de Bosschenaren scoorden veel punten, vooral uit vrije worpen. Zo stond er halverwege 41-41 op de borden.
Denson op dreefIn het derde kwart wilde SPM meteen orde op zaken stellen en de thuisploeg begon dan ook furieus. Dat leverde al snel een gaatje van vier punten op in het voordeel van de thuisploeg.
Onder aanvoering van Chris Denson werd dat verschil verder uitgebouwd, de ontketende Amerikaan tekende in het derde kwart voor maar liefst twaalf punten en zorgde zo bijna in zijn eentje voor een voorsprong van 64-56.
SlotfaseIn het laatste kwart ging de thuisploeg vol door en knakte Landstede. De driepunters vielen nu juist voor de Shoeters, Akerboom gooide er twee in en ook Arvin Slagter gooide er één in. Zo was het verschil met nog vijf minuten op de klok ineens achttien punten en was er geen vuiltje aan de lucht. Uiteindelijke eindigde de wedstrijd in 85-70. Dinsdagmiddag is de volgende wedstrijd, dan in Zwolle.
Coach Sam Jones was na afloop tevreden: "We hebben het goed gedaan. Na een lange rustperiode begonnen we niet zo scherp. Maar dat kwam ook door het enorm hoge driepuntspercentage van Landstede. In de tweede helft scoorden wij wel de driepunters en pakten we veel rebounds. We hebben het goed omgebogen."